Duik ook op Prinses Beatrixsluis in de Week van Ons Water

Beheerder Beatrixsluis 09-10-2018 981 keer bekeken

Altijd al willen weten wat een dijk sterk maakt en hoe het zit met de bescherming tegen hoogwater bij de Prinses Beatrixsluis? Op donderdagmiddag 18 oktober geven Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk hier samen uitleg over.

Lezing en excursie

Je kunt die middag op twee tijdstippen deelnemen aan een lezing over veilige dijken en aansluitend een kijkje nemen op de nieuw aangelegde Lekdijk ten zuiden van de Prinses Beatrixsluis en bij het buitenhoofd van de 3e kolk. Zowel de dijk als de sluiskolken zelf zijn belangrijk bij de bescherming tegen hoog water.

Datum en tijdstippen
Wanneer: donderdag 18 oktober
Groep 1: van 15.00 tot 16.45 uur 
Groep 2: van 16.30 tot 18.15 uur 
Wat: lezing (in de bouwkeet) gevolgd door excursie naar nieuwe Lekdijk en buitenhoofd

Meld je snel aan want vol = vol.

Je loopt over het bouwterrein. Stevig schoeisel is verplicht, het dragen van een hesje en bouwhelm ook, deze krijg je ter plaatse.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar project.beatrixsluis@rws.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en leeftijd van de personen die jij aanmeldt. Deelname is op volgorde van inschrijven. Geef aan of je je opgeeft voor groep 1 of 2 of dat je op beide tijdstippen kunt.

Neem met vragen svp contact op met Sas van Vreeswijk op contact@sasvanvreeswijk.nl.

Week van ons Water
Van 17 tot 24 oktober 2018 worden er weer tal van leerzame en verrassende activiteiten door heel Nederland georganiseerd die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Meer weten of interesse in meer activiteiten?  Kijk op https://www.onswater.nl/weekvanonswater.