Omleidingen tijdens asfalteringswerkzaamheden rond Beatrixsluis van 10 tot en met 20 december 2018

Beheerder Beatrixsluis 06-12-2018 1261 keer bekeken

Van maandag 10 december tot en met donderdag 20 december voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat asfalteringswerkzaamheden uit aan wegen rond de Prinses Beatrixsluis. Verkeer wordt omgeleid.

Twee locaties  
De asfalteringswerkzaamheden vinden plaats op twee locaties:

  1. De langzaamverkeersbrug over de sluiskolken heen. Deze is op dinsdag 11 december van 07.00 uur tot 17.00 uur afgesloten. Om het kwartier rijdt een pendelbus vanaf iedere kant.

  2. De Lekdijk-Oost ten zuiden van de Prinses Beatrixsluis. Deze is van maandag 10 december tot en met donderdag 20 december afgesloten.

De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld.

Omleidingsroutes
Voor beide afsluitingen zijn de volgende omleidingsroutes, zie ook onderstaande kaartjes:

  • Langzaamverkeersbrug: fietsers en voetgangers kunnen omreizen via het Sluispad en de Overeindsebrug bij de Plofsluis of gebruik maken van een pendelbusje. Een busje met aanhanger van Sas van Vreeswijk rijdt via het Waterliniedok heen en weer tussen de oost- en westkant. Verkeer moet rekening houden met 15 minuten vertraging bij gebruik van de pendelbus en bij omfietsen via de Plofsluis met 15 a 20 minuten. Aan de kant van Vreeswijk is bevindt het opstappunt zich langs het fietspad van het Waterliniedok ten hoogte van het tunneltje bij het Schipperspad. Aan de kant van het Defensiedok bevindt de opstapplaats zich bij de kruising van het Defensiedok en het Waterliniedok. Verkeersregelaars wijzen fietsers op de omleidingsroute en opstapplaatsen van de pendelbus.

  • Lekdijk-Oost: verkeer rijdt via de Achterweg en onder de A27 door richting Tull en ’t Waal, dat geeft geen vertraging. Vanaf 24 december is de Lekdijk-Oost voor het eerst sinds de start van de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal weer toegankelijk voor auto- en fietsverkeer.