Sluisdeuren

De 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis krijgt straks dubbele roldeuren; aan ieder uiteinde twee stuks. Met afmetingen van 28 meter lengte, 14 meter hoogte en 6,25 meter dikte markante onderdelen van de nieuwe kolk! Dat verdient een eigen pagina op deze site, compleet met eerder gepubliceerde artikelen over de deuren en het laatste nieuws over het transport van China naar Nederland en het op hun plek in de deurkas hijsen van de deuren.

Laatste reis en in hijsen deuren
Op 21 augustus komen de eerste twee deuren van Schiedam naar Nieuwegein. Op 23 augustus wordt de eerste deur en op 24 augustus de tweede deur vervolgens op zijn plek in de deurkas gehesen. Publiek is welkom bij het in hijsen van de eerste sluisdeur op 23 augustus 2018. Behalve ter plekke, is e.e.a. ook digitaal te volgen. Via de Facebookpagina van het project www.facebook.com/PrinsesBeatrixsluis en op deze pagina doet Rijkswaterstaat dinsdag verslag van de reis van Schiedam naar Nieuwegein. Het plaatsen zelf is op zowel donderdag als vrijdag te volgen op  www.prinsesbeatrixsluis.nl/sluisdeuren (via een live stream) en op de Facebookpagina. Daar vermelden wij ook eventuele grote wijzigingen in het verwachte tijdverloop.

Lees hier het persbericht dat we over het evenement van 23 augustus hebben gepubliceerd.
Hoe de hijsoperatie in zijn werk gaat, leggen we in deze flyer uit.

Transport vanuit China
De eerste twee van de vier deuren zijn op 22 mei op transport gegaan en op 30 juli in Schiedam aan gekomen. Lees hier het persbericht dat we over het vertrek hebben verzonden.

Eerder gepubliceerde artikelen
Over de enorme sluisdeuren hebben we eerder artikelen gepubliceerd. Bijvoorbeeld in wijkkrant De Beugelaer of in onze digitale nieuwsbrief. Klik op onderstaande links om de artikelen te lezen.